Co se honí hlavou

co se honí hlavou

17. 10. 2011 14:28
Rubrika: Nezařazené | Štítky: podzim

Podzim

Podzim je jedno z nejkouzelnější ročních období. Jasně, že každé roční období má něco do sebe. Možná se mnou nebudou všichni slouhlasit, ale pro mne to tak je. Možná taky proto, že jsem se narodil v jednom s podzimních měsíců.

Jen si to zkuste představit. Brzké mlhavé studené ráno. Mlha líně leží v údolích a čeká na první sluneční paprsky. A pak už je to tady... Světla přibývá a na podzimních listech stromů zabarvených od té nejjasněší žluté barvy až do červené, se odráží slunce a listy zaří jak ze zlata.

A když uhodí první mrazíky, je to ještě kouzelnější. Na louce stojí uschlý bodlák pokrytý čerstvou jinovatkou, všechna tráva, jak ze stříbra, lehce křupe pod nohama. Od pusy se kouří a všude vládne ticho a klid. A jakmile slunce začne rozpouštět jinovatku z listů stromů, tak ty začnou dolů přímo pršet s jemným šustěním. Zkuste si to někdy poslechnout.

Určitě ve svém okolí znáte, nebo najdete nějaké to kouzelné místo. Rozsáhlá alej prastarých stromů okolo jedné z málo používaných cest, šípkový keř plný růdých šípků někde na stráni, březový háj uprostřed louky, lesní rybník schovný ve stínů stromů,... Jen mít oči otevřené

Prostě podzim je kouzelný se vším co přináší i z dešti a studeným počasím..

 

 

Zobrazeno 806×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz