Co se honí hlavou

Nový semestr

25. 9. 2012 13:29
Rubrika: Nezařazené

Nový semestr odstartoval jak raketa, která míří na nějakou vesmírnou misi. Se vším tím svým burácením, kouřem a zvířeným prachem. A přesně tak začal i letošní semestr. Z pohádkových prázdnin, plných příběhů, setkání a zážitků, tvrdý pád do reality.

Všechny povinnosti a starosti, které přes prázdniny klidně dřímaly kdesi v pozadí, schované za úžasnými zážitky a jen sem tam je nějaká zbloudilá myšlenka dovedla až na povrch, teď naráz prorazily stvavidla a jako drvá řeka vpluly napovrch. Aby ne, přeci jenom třetí ročník na vysoké škole s sebou nese spoustu starostí. Látka probíraná ve škole je těžší a těžší, výběr tématu bakalářské práce a všechny další starosti s tím spojené, shánění nejrůznější podkladů do školy a tak všechno možné, však to známe.

K tomu se ještě přidají další věci, takové ty starosti běžného života. Však taky každý z nás ví kolik jich má. Všechny ty naše koníčky, sporty a další věci, které děláme ve volném čase, které také přinášejí své.

Může se nám zdát, že Hospodin nás neslyší, když k němu voláme, nebo slyší ale nedělá nic, že problémy přibývají a stále nic..

A tak tento článek má být povzbuzením pro nás všechny co klesáme na mysli..

Já věřím, že Hospodin ví o všem co žijeme, co prožíváme, co děláme. Slyší nás když k Němu voláme, i když možná voláme špatně ( jak se psalo v druhém nedělním čtení). On o nás prostě ví. On všechno drží pevně ve svých rukou. On na každém z nás naplňuje svůj plán a i když se nám zdá, že tomu nerozumíme, tak Jeho plán je dobrý, bezchybný. On za námi stojí, když nás ostatní opustí, On je s námi když se nám daří i nedaří. On zůstává věrný, když my jsme nevěrní. Protože Jeho láska nezná hranice. 

Jak praví evangelista Matouš ( Mt 6,30-34 ) : Jestliže tedy Bůh tak obléká polní trávu, která tu dnes je a zítra bude hozena do pece, neobleče tím spíše vás malověrní?

Nebuďme tedy malověrní, ale věřme tomu všemu!

Vždyť Hospodin setře slzu z každé tváře!

Hospodin se o nás postará!

Hospodin je stále s námi!

 

Tak Mu důvěřujme a dělejme všechno tak jak to On chce. Zvěme Ho do každého našeho dne, do každé situace.

A On, který je nejvýš laskavý a spravedlivý, dobrotivý a plný lásky nám bude žehnat.

Amen.

Zobrazeno 1129×

Komentáře

Ester-Michael

"věřím, že Hospodin ví o všem co žijeme, co prožíváme, co děláme. Slyší nás když k Němu voláme, i když možná voláme špatně (jak se psalo v druhém nedělním čtení). On o nás prostě ví. On všechno drží pevně ve svých rukou. On na každém z nás naplňuje svůj plán a i když se nám zdá, že tomu nerozumíme, tak Jeho plán je dobrý, bezchybný. On za námi stojí, když nás ostatní opustí, On je s námi když se nám daří i nedaří. On zůstává věrný, když my jsme nevěrní. Protože Jeho láska nezná hranice... Tak Mu důvěřujme a dělejme všechno tak jak to On chce. Zvěme Ho do každého našeho dne, do každé situace."

---- jj, moc hezky napsaný.... Někdy se tomu těžko věří, ale On opravdu takový je....a to je velká naděje:-)....
Asi mi v tom pomáhá i "novéna odevzdanosti", která je celá o tom učit se

Ester-Michael

...dávat všechno do Božích rukou.... O důvěře....

Jan Kaňka

Velmi povzbudivé! Prožívám něco obdobného. Díky

KataO

Zrovna to jsem potřebovala slyšet. Velmi mě to povzbudilo :). Díííky :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz